Overwerk
Dick van Zijderveld

„Schat, ik moet je wat vertellen.”
    Germaine was net klaar met haar ontbijt toen Alex binnenkwam. Vermoeid keek zij op. Pas tegen de ochtend was ze in slaap gevallen. Zo te zien had Alex niet meer slaap gehad.
    „Ogenblik, ik wilde juist koffie zetten.”
    Langzaam liep ze naar de keuken. Ze wist het; ook zonder het telefoontje van haar vriendin dat ze Alex met een chique blonde dame tegen middernacht in een duur restaurant had gezien. Zijn schuldige blik, de kringen rond zijn ogen, die híj niet onder een laag opmaak kon verbergen, en zijn lichtelijk verfomfaaide pak zeiden genoeg.
    Ze pakte de koffiepot, spoelde hem om, vulde hem halfvol water en schonk hem leeg in het koffiezetapparaat. Ze draaide de filterhouder open, legde een nieuwe filter in en deed hierin vier scheppen koffie. Zij sloot het apparaat en zette de schakelaar om. Een rood lampje gloeide op. Het apparaat begon te sputteren. Ze pakte twee mokken uit de kast boven het apparaat. Toen het gesputter ophield, wachtte ze even en schonk toen beide mokken vol. Ze pakte een kannetje melk uit de koelkast en deed in beide mokken een scheutje. In beide deed zij een schep suiker. Germaine draaide zich om en liep met de mokken kamer in. Ze zette er een voor Alex neer en keek hem aan. Ze voelde dat haar vermoeidheid van haar gezicht te lezen was.
    Hij ontweek haar blik. Ze dronken hun koffie. Toen zei Alex, terwijl hij door het grote raam de tuin in staarde:
    „Ik weet het, ik had er nooit aan moeten beginnen. Het leek zulke goede mogelijkheden te bieden. Het risico was groter dan ik verwachtte. Tot vier uur vanmorgen ben ik met haar bezig geweest. Ik heb alles uit de kast gehaald, maar het is me niet gelukt. Ik heb haar niet kunnen overtuigen. Dat mens is keihard. Ze neemt een klein deel van het bedrijf over. Voor de rest wordt faillissement aangevraagd. Jouw en mijn aandelen zijn niets meer waard.”

© Dick van Zijderveld.

Deze kolom heeft van 26-5-2005 t/m 30-6-2005 op het Open podium van Hernehim Cultuurpagina's gestaan.
(
www.hernehim.nl/cultuur.htm)


N.B. Voor alle verhalen op deze webstek geldt dat iedere gelijkenis met bestaande personen en situaties alleen op toeval kan berusten.
Naar pagina Verhalen

NAAR OPENINGSPAGINA

Naar de webstek van Dick van Zijderveld.

––––––––––––––––––––––––––––


© Dick van Zijderveld 2004, 2005