Een witte roosIn juli 2012 is de vernieuwde verhalenbundel »Een witte roos« verschenen!
Deze bundel bevat zes verhalen met een meer of minder magisch-realistisch en psychologisch karakter.

Deze bundel wordt als digitaal boek uitgegeven door uitgeverij Ons Woord.

In »Een witte roos« staan vier verhalen uit de eerder uitgegeven bundel »Late lente«, en twee nieuwe verhalen.OVER HET BOEK

De verhalen; een fragment

Bestellen

Over het boek:
»Een witte roos« bevat zes verhalen met een meer of minder magisch-realistisch en psychologisch karakter.
Alledaagse situaties worden verstoord door raadselachtige gebeurtenissen en schijnbaar toevallige omstandigheden hebben grote gevolgen voor de levens van de personages in deze verhalenbundel. Allen staan zij – op een of andere manier – op een keerpunt in hun leven. De situaties waarin zij terechtkomen zijn niet goed te rijmen met het gezond verstand, maar lijken wel degelijk zinvol te zijn in de alledaagse realiteit van de betrokkenen. Waar eindigt toevallig, waar begint ‘het lot’? En wat is „de werkelijkheid” eigenlijk?

Deze bundel wordt als digitaal boek uitgegeven door uitgeverij Ons Woord.
Het boek telt 250 pagina’s en kost € 6,99.

»Een witte roos« is verkrijgbaar bij
uitgeverij Ons Woord en bij de boekhandel, o.a. Selexyz, Bruna, Ako, Eci en Ebook.nl.


Dick van Zijderveld, Een witte roos.
ISBN 978-90-818825-4-5.
250 pagina’s. Prijs € 6,99.
Bestandsstructuur: EPUB zonder DRM.
Bestandsgrootte: 312 kb.N.B.
Van de verhalen die in »Late lente« staan kunt u hier
recensies vinden.


De verhalen:

Net als vroeger
Echt geschokt was Koenraad Bijlhouwer niet toen hij zijn vrouw in de armen van haar chef aantrof. Al lang wist hij met intuïtieve zekerheid dat Ellis een relatie met hem had. Haar grote opgeruimdheid de laatste tijd en haar toenemende gebrek aan interesse voor zijn attenties, gecombineerd met de frequentie waarmee ze belde dat ze moest overwerken, hadden hem al maanden geleden naar die conclusie geleid. Wat hem verbaasde waren de banaliteit en brutaliteit van de situatie waarin hij het tweetal aantrof. Wat hem verontwaardigde was dat Ellis zich gedurende tien jaar huwelijk altijd nogal stijf had betoond; de gedachte alleen al aan wat hij nu voor zich zag, zou haar met afschuw hebben vervuld. Verwonderd zag hij hoe Ellis daar tegen een boom geleund stond, haar ogen knipperend tegen het zonlicht, haar rok opgeschort en haar bloes openhangend, terwijl IJsbrand van der Walle, gewaardeerd hoofd Marketing bij een verpakkingsgroothandel, zich tegen haar aan drukte. Het paar leek geheel in elkaar op te gaan.
Koenraad verschool zich achter een manshoge struik en keek gefascineerd toe hoe zij daar, vrijwel in het openbaar, de liefde bedreven. De daadwerkelijke constatering van haar overspel raakte hem nog minder dan hij had verwacht. Het tafereel had iets opwindends. Als hij zich al gekwetst voelde, was het niet zozeer door de ontrouw zelf, als wel door het openlijke vertoon ervan. Het stak hem dat Ellis niet zo preuts bleek te zijn als hij al die jaren had gedacht. Al lang geleden had hij het opgegeven haar over te halen tot enig exhibitionisme, tot enig spel. Hij had er zijn eigen oplossing voor gevonden. Langzamerhand waren de avonden alleen thuis in zekere zin welkom geworden; hij kon onbekommerd achter de computer blijven zitten. Hoe had Van der Walle haar zo ver gekregen?
Natuurlijk hadden ze niet kunnen weten dat Koenraad onverwacht naar Amsterdam moest voor een bespreking over de nieuwe vormgeving van een tijdschrift en dat hij van de gelegenheid gebruik had gemaakt om eindelijk de sterke telelens aan te schaffen waarop hij al lange tijd aasde. …

Elise
Een jonge onderzoeker beleeft een stormachtige liefdesnacht met de lieftallige Elise. Daarna verdwijnt zij spoorloos. Jaren later, na een snelle wetenschappelijke carrière, meent hij haar weer te ontmoeten.

Treurtniet en Vogelsang
Twee mannen hebben in hun leven geheel andere keuzes gemaakt in soortgelijke situaties. De één droomt ervan kunstenaar te worden, de ander is echt kunstenaar geworden. Beiden komen onverwacht voor wezenlijke beslissingen te staan.
Twee verhalen over twee mensen, twee mogelijke levenslopen van dezelfde persoon, of schrijft de één het verhaal van de ander?

Verstoring
Pieter komt op een herfstwandeling een merkwaardig gebouw tegen. Hij ontmoet er de mooie Roxanne, met wie hij een afspraakje maakt. Maar dat loopt mis. Ondertussen is Roxanne spoorloos.


Genoegdoening
Een leraar klassieke talen wordt met pensioen gestuurd. 's Avonds thuis droomt hij ervan dat hij uit wraak de auto van zijn rector vernielt. De auto blijkt de volgende dag inderdaad beschadigd.

Verdwaald
Een jonge vader raakt zijn vrouw en dochter kwijt in een warenhuis. Zij zijn achter de coulissen van het warenhuis in een onbekende wereld terechtgekomen.
Tot verbazing en vreugde van ieder vinden ze elkaar de volgende morgen terug bij het ontbijt.Bestellen:
U kunt het boek bestellen bij de uitgever: Ons Woord en bij
Bruna, Ako, Eci, Ebook.nl en andere (internet)boekhandels.Naar de webstek van Dick van Zijderveld

Terug naar boven

NAAR OPENINGSPAGINA
––––––––––––––––––––––––––––––


© Dick van Zijderveld 2009-2012